Frenkie de Jong kijkt met veel ongeloof terug op de uitwedstrijd in De Kuip zondag. De middenvelder zag zijn team opnieuw veel dingen anders doen. “We begonnen goed. In het eerste kwartier waren we veel beter, maar daarna doen we ineens hele andere dingen aan de bal en in de restverdediging. Voor de winterstop hadden we goede patronen en wisten we wat we moesten doen en ik denk dat we nu heel veel dingen anders doen. Vooral in de restverdediging schort er echt heel veel aan op dit moment”, vertelt De Jong voor de camera van de NOS.

Vaste patronen & taken blijven uitvoeren

“We staan heel anders dan normaal en deden hele andere dingen dan normaal. Dan kunnen we geen team zijn die de wedstrijd zou omdraaien. We moeten terug naar wat we altijd deden en dat gaan verbeteren. We moeten goed kijken naar wat we nu anders doen dan voor de winterstop. Dan moeten we ons spel snel gaan verbeteren, want dat is heel erg hard nodig. We zijn een heel goed team, en dat moeten we zeker ook niet vergeten, maar dan moeten we wel onze taken blijven uitvoeren.”

Tot slot wilde de verslaggever van de NOS iets vragen over Messi die als ‘anonieme beller’ met De Jong belde afgelopen week. “Ja, maar het is nu niet het moment om daar over te gaan praten. Dat is niet respectvol naar de club en onze supporters.”

Ten Hag: “We zijn volledig afgetroefd”