Momenteel staan veel spelers van Ajax in de belangstelling van buitenlandse topclubs, maar de meest genoemde namen zijn toch wel die van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. De Jong denkt dat Ajax een flink bedrag gaat verdienen aan zijn teamgenoot, zo vertelt hij in Voetbal International.

De Jong denkt dat niet hijzelf, maar De Ligt de meest waardevolle speler is in de huidige Ajax-selectie. Hij denkt dan ook dat Ajax een absoluut recordbedrag gaan ontvangen voor de aanvoerder. “Ik denk dat hij uiteindelijk voor 68 miljoen euro weggaat”, voorspelt de drievoudig Oranje-international.

Zowel De Ligt als De Jong worden nadrukkelijk in verbad gebracht met een overgang naar FC Barcelona. De middenvelder geeft toe regelmatig beelden te kijken van de Catalaanse topclub, onder andere van Lionel Messi. “Omdat ik dat een mooie speler vind. Ik vind het leuk om te kijken. Het is niet om hem te evenaren, dat kan niet. Als ik naar een speler kijk om echt te leren, dan zoek ik ook vaak Xavi of Andrés Iniesta op. Messi natuurlijk ook, maar die is anders”, aldus De Jong. “Ik keek vroeger alle wedstrijden van Barcelona, toen zij met z’n drieën speelden.”