Ajax-aanvoerder Siem de Jong sluit een transfer in de winterstop uit. Clubs die geïnteresseerd zijn in de diensten van de 23-jarige De Jong kunnen zich de moeite besparen om hem in de aanstaande transferperiode binnen te hengelen. Ook viceaanvoerder Toby Alderweireld is niet bezig met een vertrek, wel heeft de Belg meermaals aangeven in de toekomst ooit in Engeland te willen voetballen.

“Ajax is toch een mooie club? Hier mijn hele leven voetballen zou toch ook fraai zijn, niet?” Zo sprak Alderweireld onlangs tegenover het Belgische medium Het Gazet van Antwerpen. Ook De Jong heeft zijn zinnen voorlopig niet gezet op een transfer: “Dat kun je als aanvoerder niet maken”, aldus De Jong in gesprek met het AD.

“Ik ga er van uit dat deze groep bij elkaar blijft. Natuurlijk praat ik met jongens en Ajax doet er alles aan om deze selectie bijeen te houden.” Aldus de voor Ajax hoopvolle woorden van De Jong.

Naast De Jong en Alderweireld wordt ook de naam van Christian Eriksen met regelmaat in verband gebracht met internationale grootmachten.