De laatste wedstrijd van de competitie deed Siem de Jong denken aan die van vorig jaar. De Amsterdammers sloten het seizoen zondagmiddag simpel af met een makkelijke overwinning op FC Groningen (0-2). “Het was niet een heel goede wedstrijd. Dit zijn ook altijd rare wedstrijden, maar je wil natuurlijk wel winnen. Ik ben gewoon blij dat het 0-2 is geworden”, zegt De Jong tegenover de camera’s van Eredivisie Live.

De Jong geeft aan dat Ajax wel te slap speelde op sommige momenten. “Maar zo’n week feesten kost ook wel kracht”, zegt de aanvoerder lachend. “Nu is het seizoen voorbij.”

De captain vindt dat Ajax een wisselvallig seizoen heeft gespeeld. “Voor de winterstop wonnen we ook wel veel en speelden we ook wel goed. Na de winter hebben we dit doorgezet.” Wel liet Ajax enkele keren onnodig punten liggen. “Een paar keer in eigen huis gelijkgespeeld terwijl je moet winnen. Het zijn kleine dingetjes. Al met al hebben we na de winterstop constant gespeeld.” Op de vraag of de Amsterdammers ook terecht kampioen zijn is De Jong duidelijk: “Ja, vind ik wel.”

De middenvelder heeft mogelijk al zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld. De Jong werd in de tweede helft gewisseld.  Volgens hem omdat hij op scherp stond. De Boer wilde niet het risico lopen dat De Jong volgend seizoen de eerste wedstrijd moet missen. Toch ligt het in de lijn der verwachting dat De Jong naar het buitenland verkast. “Op dit moment is er nog niets aan de hand voor mij en Ajax. Ik heb gezegd dat ik deze zomer ga nadenken en kijken wat er komt.” De aanvoerder vindt dat hij dit seizoen verder is dan vorig jaar. Een vertrek is voor hem overigens niet noodzakelijk. “Engeland en Duitsland liggen mij denk ik het beste. Het hangt alleen wel van de club af.”

Op dit moment is er nog geen club geweest die zich voor De Jong heeft gemeld. “Er speelt nog niks, maar ik ben er ook niet mee bezig geweest. Na het seizoen wilde ik pas kijken. Ik heb ook nog niet met mijn zaakwaarnemer gesproken.” De Jong zegt lachend dat hij in ieder geval blij is dat hij volgend seizoen niet geschorst is voor de eerste wedstrijd.