Ajax speelde vrijdag een oefenwedstrijd tegen Anderlecht. De Belgen wonnen met 3-1. Frenkie de Jong was na afloop van het duel alles behalve tevreden over zijn eigen optreden. “Ik heb veel gelopen vandaag, maar aan de bal deed ik weinig goed helaas. Daar kan ik niet heel positief over zijn. Maar het was lekker om weer te voetballen, als ik dan ook nog gewoon goed ga spelen dan zou het helemaal mooi zijn”, reageert de middenvelder tegen AT5 op zijn eigen wedstrijd.

“Ik vond mezelf wel slecht vandaag, ja. Ik had weinig last van mijn blessure, dus dat is wel positief”, vervolgt De Jong, die zelf verwacht in Amsterdam te blijven. “In het voetbal kan je niet beloven dat je ergens blijft, maar ik ga er wel van uit dat ik bij Ajax blijf. Zoals het er nu voor staat wel in ieder geval. En daarbij, als ik zo speel als vandaag tegen Anderlecht dan speel ik eerder bij een mindere club dan bij Ajax.” Op een serieuzere toon: “Ik denk dat ik dit seizoen bij Ajax blijf.”

Met Dusan Tadic en de mogelijke komst van Daley Blind krijgt De Jong er twee concurrenten bij. Toch ziet hij dat zelf anders. “Goede spelers zijn altijd welkom, dus Dusan Tadic ook. Of we concurrenten zijn weet ik niet echt, maar dat maakt me in principe ook niet heel veel uit. Hij is een wat meer aanvallendere middenvelder en buitenspeler dan ik dat ben. Hij is wel een concurrent, maar niet echt specifiek voor dezelfde positie.”