© Proshots

Ajax heeft zich op miraculeuze manier geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. In en tegen Madrid heeft Ajax met 1-4 gewonnen. Frenkie de Jong speelde een uitstekende wedstrijd en is enorm trots op iedereen en is vooral blij voor de supporters.

Voorafgaand aan de wedstrijd waren veel mensen positief gestemd: “Dat we hier konden winnen dat wisten we, maar op deze manier niet. Geweldige avond. Ze zitten niet in een lekkere fase, voor ons is het geweldig om de supporters van Real naar huis te spelen.” Het stadion was twintig minuten voor tijd al enorm leeg.

Thuis liep Ajax tegen een 1-2 nederlaag aan, onverdiend omdat Ajax genoeg kansen had om een zelfde uitslag als vandaag neer te zetten: “Thuis speelde we ook goed, we hadden pech met de uitslag. Vandaag viel het de goede kant op.”

De Jong speelde een dijk van een wedstrijd, mede voor Barcelona maar vooral voor Ajax en zijn supporters: “Ik speelde redelijk goed, op het einde maakte ik het nog even spannend.” De Jong verloor voor de zestien de bal en gaf daarmee Modric en Benzema de kans om te scoren, gelukkig voor de middenvelder liep het goed af. “Ik mag de bal daar niet verliezen. Ik had overal kramp ik had de bal meteen weg moeten spelen.”

15 Maart zit Ajax dus in de koker, echt een voorkeur heeft Frenkie niet: “Elk team zal goed zijn in de kwartfinale. Waarschijnlijk zijn we de underdog, we wachten het af.”