Voor Ajax staat zondag de belangrijke ontmoeting met FC Twente op het programma. Bij een overwinning lijkt de vierde landstitel op rij immers zo goed als binnen. Toch zal Siem de Jong de wedstrijd met gemengde gevoelens aanschouwen. De middenvelder annex spits ligt namelijk opnieuw in de lappenmand en was zodoende zondagmorgen te gast in de studio van Fox Sports, waar hij tekst en uitleg gaf over zijn gemoedstoestand.

“Het gaat niet zo goed natuurlijk. Ik ben nog steeds geblesseerd en ik had liever op het veld gestaan dan hier”, zo zegt hij in gesprek met Toine van Peperstraten. Toch verloopt het herstel voorspoedig. “Ja, het is wel de bedoeling dat ik dit seizoen nog wat minuten ga maken. Maar ik weet niet hoeveel.”

De Jong erkent ook dat dit niet zijn seizoen is geweest. “Het is frustrerend dat ik een aantal keer dit seizoen denk dat ik weer terug ben en dat me dan weer iets overkomt. Ik heb een aantal belangrijke wedstrijden gemist en dat is wel balen natuurlijk. Het is niet mijn seizoen, nee.”

Meedoen op het WK in Brazilië is dan ook even op het tweede plan gekomen. “Voor mij is het eerst zaak om fit te worden, en dan zie ik wel wat er gaat gebeuren. Maar toen ik tegen NAC weer geblesseerd raakte dacht ik wel gelijk: daar gaat dit seizoen en daar gaat het WK.”