Frenkie de Jong werd vrijdag voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands Elftal. De middenvelder is blij met het nieuws, al kwam het niet helemaal als een verrassing. Wel kijkt hij enorm uit naar de interlandperiode. “We hebben de afscheidswedstrijd van Wesley Sneijder, die is voor hem. Ik hoop dat het een mooie wedstrijd wordt en dat hij een mooi afscheid gaat krijgen. Daarna krijgen we Frankrijk voor de Nations League, daar zullen we kijken of we een resultaat kunnen halen. Voor mij persoonlijk hoop ik op mijn debuut en verder ben ik benieuwd naar de week, het niveau en hoe het daar is. Voor de rest zie ik het wel”, zegt hij in gesprek met Ajax TV.

Champions League-loting

Donderdag werd Ajax in de Champions League gekoppeld aan Bayern München, Benfica en AEK Athene. “Het is een goede loting. Bayern München natuurlijk als topploeg, maar uit die eerste pot krijg je sowieso altijd een topclub. Benfica en Athene zijn ook goede clubs, maar in principe is er wel perspectief om misschien te overwinteren in Europa of door te gaan in de Champions League.”

Vitesse-uit

Voor het zover is gaat Ajax zondag op bezoek in Arnhem. Daar probeert Ajax de eerste weken van het seizoen goed af te sluiten voor de interlandperiode. “Vitesse-uit is over het algemeen gewoon een lastige wedstrijd. Maar we hebben een goede ploeg, dus moeten gewoon zorgen dat we zelf goed gaan spelen daar. In principe hebben we dan meer kwaliteit. Als we daar weten te winnen dan hebben we de eerste periode aardig goed kunnen afsluiten.”