Siem de Jong speelt momenteel op huurbasis voor het Australische Sydney FC. De 30-jarige aanvallende middenvelder heeft echter nog een contract tot 2020 bij Ajax. Hij hoopt na de zomer dan ook op een nieuwe kans in Amsterdam.

“Ik zie nog steeds een rol voor mijzelf bij Ajax.”, vertelt De Jong in gesprek met Voetbal International. “Ik ben een ander type speler dan waar Ajax er nu al veel van heeft. Het is afwachten wie doorstromen vanuit de jeugd en wie er van buiten worden gehaald. Het zal een heel interessante tijd worden.”

Nadat zijn uitleenbeurt op 30 juni afloopt, zal de allrounder in gesprek gaan met Ajax over zijn toekomst. Mocht er geen plek voor hem zijn in de hoofdstad, hoopt hij op een nieuw avontuur in het buitenland. “Dan zou ik graag in de Verenigde Staten spelen. Dat lijkt me heel bijzonder”, aldus De Jong. “Ik kom op een punt in mijn carrière dat het financiële niet leidend hoeft te zijn, dat helpt.”

Ook een carrière buiten het veld trekt hem wel. “Bij Ajax heb ik al een tijd meegekeken met de marketingafdeling. Dat is zeer boeiend, want bij een voetbalclub werken de prestaties op het veld door in alle bedrijfsonderdelen. Een merkwaardig mechanisme.”