Frenkie de Jong blijft dit seizoen ‘100 procent zeker’ in Amsterdam, zo zegt hij tegenover Ajax TV. “Deze winter ga ik sowieso niet vertrekken. Ik blijf honderd procent zeker tot het einde van het seizoen.”

De 21-jarige middenvelder zegt te hopen dat ook alle andere spelers het seizoen bij Ajax afmaken. “Ik weet niet wat er bij andere spelers allemaal gaat gebeuren, maar ik persoonlijk zou het zeker fijn vinden als de groep bij elkaar blijft. We hebben tot nu toe een redelijk succesvol eerste seizoenshelft gehad. De sfeer in de groep is goed, we hebben heel veel kwaliteit. Dus ik zou het jammer vinden als er jongens weggaan.”

De Jong heeft grote verwachtingen voor de tweede seizoenshelft. “In het ideaalplaatje winnen we alle prijzen. Het kampioenschap is het grootste doel, maar de beker willen we ook winnen. Hetzelfde geldt voor de Champions League, maar dat is wat onwaarschijnlijker, al gaan we er natuurlijk wel voor.”

Ook Matthijs de Ligt beloofde onlangs tegenover de NOS al het seizoen sowieso in Amsterdam af te maken. “Deze transferperiode zal het niet van een vertrek komen, daar hoeven de fans van Ajax niet bang voor te zijn,” aldus de aanvoerder van Ajax.