Siem de Jong weet niet precies waar hij aan toe is. De Ajacied brak als aanvallende middenvelder door in het vlaggenschip van de Nederlandse recordkampioen, maar speelde onder Frank de Boer in de punt van de aanval. “Ik heb wel eens eerder in de spits gespeeld, maar we zullen zien wat er verder gaat gebeuren”, zei De Jong in gesprek met AjaxTV.

De Boer wil graag met een aanspeelpunt in de voorhoede spelen en gaf De Jong daarom de voorkeur boven Mounir El Hamdaoui in de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan. Vervolgens speelde de jeugdinternational ook tegen Vitesse en AZ in de punt van de aanval. De Jong houdt alle opties maar open: “Ik richt me op de positie van aanvallende middenvelder, schaduwspits en spits.”

De Ajacied speelde eerder al regelmatig op de positie van schaduwspits. Dat kan een voordeel zijn, denkt hij. “Als je als schaduwspits speelt kom je vaak in de spits terecht. Dat is dus niet heel erg wennen”, aldus De Jong, die tevreden is over het trainingskamp: “Het is redelijk zwaar. We doen veel conditie, maar gelukkig wel veel met de bal.”

Tekst: Voetbalzone