Siem de Jong mocht tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen zijn rentree maken. Na een revalidatie van zeven weken viel de Jong in de 80e minuut in voor Kolbeinn Sigthórsson. ‘Ik was blij dat ik er weer even in kon, daar heb ik toch zeven weken naartoe gewerkt. Ik ben blij dat ik fit genoeg was om nog even mee te kunnen doen.’

Voor de Jong was het een seizoen met veel blessures. ‘Ik denk persoonlijk dat het door de klaplong is gekomen. Ik heb twee weken vast op bed gelegen en daarna teveel gefocust op de klaplong en niet gekeken of de rest van mijn lichaam sterk genoeg was.´

Door de hamstringblessure, die hem tot het eind van het seizoen buitenspel zette, heeft de Jong een streep door het WK moeten zetten. ‘Ik heb ook met dokters van het Nederlands elftal overlegd. Het WK is niet reëel.’

De aanvoerder gaf in de winterstop aan dat hij aan het eind van het seizoen zou willen vertrekken. ‘Je wil toch ook wel een keer een nieuwe uitdaging. Het is niet dat ik zomaar weg wil. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin.  Ik zal er goed over na gaan denken of het verstandig is. Als het zo uitkomt blijf ik graag nog een jaar. Ik wacht rustig af in de vakantie.’