Frenkie de Jong vindt dat Ajax terecht een penalty toegewezen heeft gekregen. Wel heeft de middenvelder zijn twijfels bij het eerste VAR-moment van de wedstrijd. “Het eerste VAR-moment was een twijfelgeval, volgens mij. Maar het tweede VAR-moment was wel duidelijk een strafschop. Dat was voor iedereen wel duidelijk, denk ik. Het was wel een opluchting. We kregen grote kansen, maar scoorden niet. Dan denk je bijna, het zal toch niet weer dat we twee punten verspelen. Maar toen kregen we een penalty, die we raak schoten”, laat hij weten aan de NOS.

Eigen optreden

Over zijn eigen optreden is De Jong redelijk tevreden. “Ik speelde redelijk, maar geen topwedstrijd. Ik vind dat ik in de eindfase nog meer kan doen. Een paar keer sloot ik wel goed aan, maar kreeg ik de bal net niet mee. Ik vind dat ik nog beslissender in de eindfase en iets dominanter aan de bal. Maar als ik de bal had, dan ging het over het algemeen prima.”

“Wil heel graag bij Ajax blijven”

Voor Ajax staat woensdag de volgende wedstrijd alweer op het programma. Dan nemen de Amsterdammers het in de play-offs van de Champions League op tegen Dinamo Kiev. “Ja, het zijn pittige weken, maar het zijn ook de weken die we vorig seizoen gemist hebben. Dus daar moeten we niet over zeuren en ik denk dat het ons alleen maar extra energie gaat geven”, zegt De Jong, die dit seizoen nog heel graag bij Ajax speelt. “In principe zal ik gewoon bij Ajax blijven. Ik wil heel graag bij Ajax blijven. Ook als we geen Champions League voetbal halen, blijf ik heel graag bij Ajax. Maar iedereen wil Champions League voetbal spelen, dus ik heb liever dat we dat we Champions League gaan spelen.”

De Ligt: “We maakten het onszelf daardoor moeilijk”