Siem de Jong is tevreden over de prestaties van Ajax tijdens de Klassieker zondagmiddag in Rotterdam. “We wisten van te voren dat Feyenoord veel druk ging zetten. We hielden daar rekening mee en daardoor kwamen we er meestal goed uit.” Dat zei de Amsterdamse aanvoerder  voor de camera van FOX Sports, met een brede glimlach op het gezicht.

De Jong gaf aan een goed gevoel over de wedstrijd te hebben: “Toen we eenmaal de 1-2 hadden gescoord had ik al een beetje het gevoel dat de punten in de tas zaten. Zij bleven maar lange ballen spelen, dat was fijn. Daardoor kwamen gevechten voor de bal op twintig meter van onze goal, die gevechten wonnen we meestal. We moesten wel tot op het laatste moment opletten, want je weet dat Feyenoord uit vrije trappen gevaarlijk kan zijn.”

De nummer tien van Ajax wist ook dat zijn ploeg een hele belangrijke overwinning heeft gepakt. “Deze wedstrijd was heel belangrijk voor Feyenoord, maar wij hebben hem gewonnen. Dat betekent dat wij nu weer een stap dichter bij het kampioenschap zijn.”