Jong Oranje won vrijdagavond met 8-0 van Jong Andorra. Een eenvoudige avond, waarin Frenkie de Jong opnieuw zijn kwaliteiten kon laten zien: “We wilden wel een grote uitslag neerzetten.Ik denk dat het wel redelijk gelukt is, al was de tegenstander ook niet best, daar moeten we eerlijk in zijn”, aldus de middenvelder na afloop op FOX Sports.

Kritisch

Hij blijft kritisch op zijn eigen spel: “Ik had nog wel een paar keer in de eerste helft wat onnodig balverlies. Maar het ging wel lekker, ik kwam veel aan de bal. Dan moet ik natuurlijk zorgen dat het gaat lopen, dat ging op zich prima.” Uiteindelijk ontpopte hij zich tot één van de uitblinkers en kon hij via een penalty zelfs nog een goaltje mee pakken: “Bart (Ramselaar, red.) staat eerste op de lijst en ik tweede, dus ik dacht deze geeft ‘ie wel aan me. Ik moet meer scoren, dus het is wel lekker dat ik ‘m nu met een pantly kon pakken, maar ik moet wel meer goals gaan maken.”

Meer spelen

Na 90 minuten bij Jong Oranje, wil De Jong ook uiteraard meer spelen in clubverband. Bij Ajax zit hij veel op de bank, maar verhuur is nog altijd geen optie voor hem: “Ik vind ook dat ik meer moet gaan spelen, maar wel bij Ajax. Verhuur is geen optie, ik wil gewoon bij Ajax in de basis spelen. Laat mij vanaf komend weekend maar alles bij Ajax gaan spelen. Als de situatie zo is dat ik geen perspectief zie bij Ajax, moet ik misschien verder gaan kijken. Ik moet gewoon zelf gaan zorgen dat ik ga spelen.”