Ajax rekende zondagmiddag met 5-0 af met NAC Breda, maar toch ging dat niet zo soepel als het leek. Ajax begon goed, maar goals bleven lange tijd uit: “5-0 is een goede uitslag, maar vooral in de eerste helft hadden we er wel wat meer kunnen maken”, beseft ook Frenkie de Jong na afloop in gesprek met de NOS.

Het zorgt er in ieder geval voor dat Ajax weer inloopt op PSV, dat zaterdag zelf punten liet liggen tegen Heerenveen: “Het is altijd fijn als je inloopt, maar wij moeten zorgen dat we in een ritme komen en weer winnen. We moeten vooral onszelf verbeteren en de druk erop blijven houden. Dan zien we uiteindelijk wel of zij punten laten liggen.”

Ook De Jong zelf zit weer beter in zijn vel. Vlak na de winterstop werd bekend dat hij in de zomer naar FC Barcelona vertrekt, waarna hij prompt wat minder begon te spelen. Hij geeft nu toe: “De eerste wedstrijd na de winterstop was wat minder vrij, wat minder onbevangen. Ik weet niet wat het was, misschien speelt het dan toch een beetje in je hoofd. De laatste twee wedstrijden was het weer wat beter en nu moet ik zorgen dat het weer beter wordt.”

Ten Hag optimistisch: “Er is zeker wat mogelijk in Madrid”