De foto van Frenkie de Jong siert al maandenlang de voorpagina’s van verschillende Europese sportkranten. In gesprek met De Telegraaf zegt de 21-jarige Oranje-international inmiddels wel gewend te zijn aan alle geruchten en speculaties.

“In het begin is het natuurlijk wel leuk. Mijn opa was in Spanje op vakantie, reed langs de kiosk en toen zag hij mij ineens op de voorpagina,” vertelt De Jong, die vooral met FC Barcelona in verband wordt gebracht. “Op een gegeven moment wordt dat… laat ik niet zeggen normaal, maar je kijkt er niet meer van op.”

Na de 7-1 overwinning bij Excelsior afgelopen zondag zei Matthijs de Ligt dat hij ‘soms een prikkel mist’ in de Eredivisie. De Jong is het deels met zijn ploeggenoot eens. “Ik denk dat het juist wel goed is af en toe grote uitslagen neer te zetten, niet per se verkeerd. Vroeger was dat ook zo. Maar ik snap wat bedoeld wordt met sneller toe zijn aan een hoger niveau. Prikkels missen, dat heb ik nu nog niet zo heel erg. Ik kan nu wel zeggen dat ik toe ben aan een volgende stap, maar misschien speel ik volgende week dramatisch en krijg ik juist dát te horen.”

De Ligt: “In dit soort wedstrijden soms lastig om je limiet op te zoeken”