Na de 3-0 nederlaag van Ajax tegen PSV was de Amsterdamse bluf ver te zoeken. Ajax werd kinderlijk eenvoudig verslagen door de Eindhovenaren en heeft amper kansen gecreëerd. Ook werden er veel fouten gemaakt in de verdediging. Matthijs de Ligt werd node gemist. Vervanger Frenkie de Jong was in gesprek met de NOS duidelijk teleurgesteld.

“We moeten nu nederig zijn. PSV was veel beter. We zijn niet in de positie om te roepen dat we de beste zijn”, aldus De Jong. De Ajax-defensie had moeite met het verdedigen van de snelle aanvallers Steven Bergwijn en Hirving Lozano. De Jong had het duidelijk moeilijk tegen Lozano. “Als hij op snelheid doorkomt en ik heb een grote ruimte achter me, dan moet je niet gaan instappen. Maar ik had het sowieso beter kunnen doen vandaag.”

Na de wedstrijd werd veelvuldig geroepen dat het slechte resultaat te wijten was aan het gebrek aan wilskracht aan Ajax-zijde. “Dat wordt vaak geroepen als je verliest. Eigenlijk geven we alle goals een beetje weg. We gingen andere dingen doen. Normaal gesproken voetballen we onder de druk uit.”