Frenkie de Jong won zondag met Ajax zijn eerste prijs. In de bekerfinale versloegen de Ajacieden Willem II met 4-0. Na een wat moeizaam begin kreeg Ajax meer en meer de controle. “Ze begonnen vrij goed, maar na de 1-0 voelde je direct dat wij de controle kregen over de wedstrijd. Het was na de 2-0 nog niet helemaal over, maar je merkte dat de moed er bij hen een beetje inzakte. In de tweede helft deden we het prima en lopen we goed uit naar 4-0”, laat de middenvelder weten aan de NOS.

“Deze prijs is heel belangrijk voor ons”, vervolgt hij. “Ajax had al een tijd geen prijs meer gewonnen en voor mij persoonlijk is dit ook mijn eerste prijs. En nu hebben we die eerste prijs gewoon. Aders krijg je misschien van de verhalen van ‘ze spelen leuk, maar winnen niks’. Nu hebben we er één. Op naar de volgende.”

Debuut

In de laatste bekerontmoeting tussen Ajax en Willem II maakten Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Abdelhak Nouri hun debuut in het eerste van Ajax. “Ja, daar denk ik nog wel eens aan. Zeker als je weer tegen Willem II speelt, dan komen die herinneringen weer boven.” Twee daarvan spelen nu vast in de basis en iedereen denkt dan automatisch ook aan Appie. “Ja, dat hebben wij ook allemaal. Vergeten doen we hem sowieso nooit.”

De Ligt: “De puzzelstukjes vallen nu in elkaar”