Siem De Jong was na afloop van Ajax – Feyenoord logischerwijs zeer tevreden met de 3-0 overwinning. “Op de eerste tien minuten na hadden we het redelijk onder controle”, gaf hij aan tegenover Eredivisie Live. “Gelukkig pakte Kenneth de penalty na de rode kaart, anders werd het nog even spannend. Daarna zijn we niet echt meer in de problemen gekomen.”

Cruciaal voor de overwinning was volgens de captain het isoleren van Graziano Pellè. Ook de twee doelpunten van Viktor Fischer stipte De Jong aan als bepalend. “Met zijn loopacties naar binnen is hij ontzettend gevaarlijk, het is moeilijk te verdedigen. Hij is gewoon heel dreigend.”

De Jong kon zelf niet met zekerheid zeggen of hij de bal bij de 3-0 raakte. “Christian Eriksen en ik hadden wel afgesproken om hem bij de eerste paal te leggen.” Dat Ajax een grote stap zet richting de koppositie door als enige titelkandidaat te winnen dit weekend kon hij wel beamen. “We hebben goede zaken gedaan. Het is nu in de tweede seizoenshelft zaak om zo constant te zijn als in de afgelopen jaren.”