Frenkie de Jong is deze zomer bijna dagelijks te vinden op de voorpagina’s van de Spaanse sportkranten. Onder andere Mundo Deportivo, AS en Diario Sport komen bijna continu met nieuwe geruchten over een op handen zijnde transfer van de 21-jarige Ajacied naar FC Barcelona.

De Jong zelf zegt nuchter te blijven onder de Catalonische aandacht.”Ik denk dan: pfff, daar gaan ze weer”, vertelt de middenvelder cq verdediger in het Algemeen Dagblad. “Het is ook niet zo dat ik die kranten lees. Maar op Instagram wijzen mensen me er ook op. En ploeggenoten plagen al een beetje van: Kijk Frenkie, daar sta je weer.” Ook de grootvader van De Jong leest op de camping in Spanje regelmatig over zijn kleinzoon. “Dat moet leuk zijn voor een opa.”

De Jong liet onlangs nog weten ervan uit te gaan komend jaar gewoon in Amsterdam te spelen. Toch beseft hij dat het lastig is om je carrière helemaal te plannen. “Dat je zegt: over drie jaar wil ik daar staan en dan daarna weer daarheen. Je hebt wel een ideaalplaatje in je hoofd, maar of dat uitkomt is de vraag.” De Arkelnaar spreekt dan ook met familie en zaakwaarnemer over de mogelijkheden van een transfer. “Ik denk dat je er altijd over na moet denken. Als er interesse is, is het logisch dat je het er met mensen over hebt.”

‘Dolberg niet op tijd fit voor Graz, Tadic mogelijk in basis’