De tegenstander was dan ‘maar’ PEC Zwolle, alle ogen waren zaterdagavond op Frenkie de Jong gericht. Vrijdag kwam groots in het nieuws dat een overstap naar PSG zo goed als rond zou zijn. “Je voelt wel dat er wat meer aandacht op je gevestigd is”, vertelde hij na afloop aan de NOS.

Last had hij daar overigens niet van: “Ik probeer niet anders te doen dan anders. Natuurlijk zijn er heel veel mensen nu met een mening, maar ik praat er gewoon over met de mensen die ik liefheb en die geven me advies. Ik heb niet zoveel aan die 75 miljoen. Dat is tussen Ajax en die clubs. Mij doet het niet heel veel. Natuurlijk hoor je mensen erover praten en ik vind het ook heel veel geld. Maar ik ga er niet anders door voetballen. Heb ik het gevoel.”, bleef hij nuchter als altijd. In de praktijk lukte dat inderdaad goed, want hij pikte zelfs nog een goaltje mee.

Over zijn toekomst kan hij nog weinig zeggen: “Ik denk dat het ook gek is al je op dit moment in het seizoen al zegt dat je weg gaat”, zo vindt de middenvelder. Ook over een droomclub wil hij weinig kwijt: “Ik kan geen uitspraken doen over welke clubs ik mooier vind, want daar kan je altijd op teruggepakt worden.”

Dembele wakkert transfergeruchten rondom De Jong verder aan