Een bewogen jaar voor Frenkie de Jong werd afgesloten met een 1-3 zege in Utrecht. Hij tekende voor de laatste Ajax-goal van het jaar en kan terugkijken op een mooi jaar.

“In het begin heb ik maar een paar wedstrijden gespeeld en raakte ik geblesseerd. Maar vanaf het begin van dit seizoen is er met Ajax een stijgende lijn in gekomen. Ik ben zelf veel gaan spelen, dus ik kijk redelijk positief terug op de eerste seizoenshelft”, vertelt hij aan FOX Sports. Met meer speelminuten en de stijgende lijn kwamen ook de aandacht en de transfergeruchten: “Van mij hoeft het niet allemaal. Als mensen erover willen praten, heb ik er niet zo’n probleem mee en laat ik ze maar”, zo blijft de middenvelder nuchter.

Waar zijn plafond ligt, laat hij dan ook graag in het midden: “Ik denk dat het moeilijk te voorspellen is, ze kunnen me er alleen maar op terugpakken.” Hij weet ook precies waar hij nog aan kan werken. Desgevraagd somt hij een hele waslijst op, waardoor je bijan zou denken dat hij er helemaal niks van kan: “Ik kan mijn afstandsschot nog ontwikkelen, dat is een belangrijk onderdeel. Verder kan mijn lange pass nog strakker, zowel met links als met rechts. Daarnaast kan ik vaker diep kijken. En ik kan beslissender worden, wat vaker de steekpass zoeken”, somt hij op alsof het niets is.

De Ligt: “Dolberg liegt nooit, dus ik had er wel vertrouwen in”