Ajax en Siem de Jong hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract dat liep tot en met 30 juni 2013, zo is te lezen op Ajax.nl. De nieuwe en verbeterde verbintenis loopt tot en met 30 juni 2015.

De Jong werd op 28 januari 1989 geboren in Aigle, Zwitserland. Hij kwam via De Graafschap als B-junior bij de jeugdopleiding van Ajax. De speler maakte op 26 september 2007 zijn debuut in het eerste elftal van Ajax tijdens de bekerwedstrijd Kozakken Boys – Ajax (1-2). Tot nu toe speelde hij 130 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax, hij scoorde daarin 36 keer.

Frank de Boer is blij over de contactverlenging van Siem de Jong: ,,Siem heeft het afgelopen sseizoen veel stappen gemaakt, zowel op het veld als daarbuiten. Dat straalt hij ook uit. Daarbij scoort hij vaak op belangrijke momenten. Voor de spelersgroep en voor de supporters is het een goed signaal dat hij heeft bijgetekend. Ik heb veel vertrouwen in Siem en hij kan nog belangrijker voor Ajax worden dan hij nu al is.”