De selectie van Ajax werd zaterdag tijdens de Open Dag gepresenteerd. Frenkie de Jong genoot van de enorme opkomst. “Het harstikke leuk en mooi dat al die mensen gekomen zijn. Ze zijn heel enthousiast, dat is erg mooi”, begint hij tegenover FOX Sports.

In de Spaanse media verschijnen bijna dagelijks geruchten over de middenvelder. De Jong kan er niet zo veel mee en focust zich volledig op Ajax. “Ik begrijp de vragen van de pers, omdat het in telkens in de media verschijnt. Maar voor mij is het ook moeilijk om er iets zinnigs over te zeggen omdat je in de voetbalwereld gewoon moeilijk iets kan beloven. Het is in principe de bedoeling dat ik gewoon blijf. In het voetbal kan iets elke week of elke dag veranderen, daarom spreek ik over ‘in principe’. Het is gewoon moeilijk om iets te kunnen beloven. Zelf ben ik er niet dagelijks mee bezig, totaal niet zelfs.”

“Het is niet zo moeilijk om de knop om te zetten, want ik ben gewoon vol bezig met Ajax en ik verwacht ook dat ik hier gewoon dit seizoen speel”, vervolgt hij. “Voor mij is er ook met al die geruchten niet zo veel veranderd. Het is ook niet zo dat als we geen Europees halen dat ik per se weg wil, want dan heb ik er zelf ook mede aan bij gedragen dat we het niet zouden hebben gehaald. Dan is dat ook deels mijn eigen schuld, maar daar gaan we niet van uit.”