Frenkie de Jong was na afloop tevreden over de ruime overwinning van Ajax, maar kritisch op zijn eigen spel. Al had hij wel last van zijn heupblessure die hij afgelopen woensdag opliep in Lissabon. “We speelden niet heel goed vandaag eigenlijk, vooral in de eerste helft niet. Het was lekker dat we voor rust op 0-2 kwamen en eigenlijk direct na rust de 0-3 al maakten. Daarna lopen we goed uit naar 1-7. Als je uit met 7-1 wint dan is dat gewoon een prima resultaat”, laat de middenvelder weten aan AT5.

“Als je vooraf zegt dat je uit met 7-1 wint dat iedereen daar mee kan leven. Ik ben vooral blij dat we dik hebben gewonnen voor het doelsaldo”, vervolgt De Jong, die genoot van Ajax’ prestaties in de Champions League de afgelopen periode. “Over het algemeen was dit een prima reeks tussen de interlandperiodes in.”

Heupblessure

De Jong werd uit voorzorg eerder naar de kant gehaald. “Over mijn eigen spel ben ik ook niet heel tevreden, nee. Ik had last van mijn heup, maar als je 7-1 wint dan heb ik het meest genoten van alle goals. Ik werd uit voorzorg gewisseld.”

Ten Hag: “Er zijn nog steeds genoeg ploegen die het Ajax en PSV moeilijk kunnen maken”