Frenkie de Jong tekende afgelopen januari een contract bij FC Barcelona, waar hij vanaf komende zomer actief zal zijn. De kans is dus groot dat de fans van Real Madrid hem als speler van hun grote rivaal zullen ontvangen, wanneer Ajax dinsdag de return speelt in de achtste finale van de Champions League.

De Jong sierde maandenlang de voorpagina’s van de Spaanse sportkranten en nu gaan de Madrileense fans hem dus ook in het echt te zien krijgen. “Misschien kennen ze mij nu. Het zou wel leuk zijn, een soort van warm welkom”, zegt de middenvelder in Het Parool, die nog altijd baalt van de late 1-2 die Ajax in de thuiswedstrijd te verwerken kreeg. “Met een gelijkspel van 1-1 hadden we er veel beter voorgestaan. Real is dik favoriet. Maar we zien mogelijkheden en daar gaan we vol voor.”

Ondanks dat de Koninklijke  afgelopen week twee keer van Barcelona verloor, verwacht De Jong geen zwakker Real. “Maar dit is de Champions League, hè,” aldus de vijfvoudig international. “Die hebben ze in de laatste vijf jaar vier keer mee naar huis genomen.”

Toch blijkt uit de bewuste gele kaart van Sergio Ramos dat de Spanjaarden Ajax niet heel erg serieus nemen. “Laten we hopen dat hij daar spijt van krijgt.”