© Proshots

Frenkie de Jong vindt het terecht dat Ajax de groepsfase van de Champions League heeft gehaald, zo zegt hij tegenover de NOS. “We hebben gewoon een goed team en ik denk dat we ook terecht de groepsfase hebben gehaald. We hebben geen wedstrijd verloren en we waren over het algemeen de betere ploeg. Nu kijken wat we in de Champions League kunnen doen.”

Dopingcontrole

De Jong kon het bereiken van de groepsfase van de Champions League maar kort meevieren. “Ik had dopingcontrole helaas, de vorige wedstrijd ook al. Dat wordt gewoon geloot, dus dat is toevallig. Op het veld heb ik het nog wel meegevierd, helaas niet in de kleedkamer. Straks in het hotel of bus zal er ook nog wel een feestje zijn.”

Knappe teamprestatie

De middenvelder vindt het een knappe prestatie van zijn ploeg. “We hebben natuurlijk drie voorrondes moeten spelen. In het begin weet ik niet of er veel mensen gedacht hadden dat we het zouden halen. Of ik dat ook had? Ik heb er altijd wel vertrouwen in gehad, maar dat is makkelijk zeggen nu na de route.”

Heer en meester op het veld

“De eerste tien minuten hadden ze een aantal corners achter elkaar”, gaat De Jong in op de wedstrijd. “Toen stonden we onder druk. Daarna hebben we de wedstrijd overgenomen, goed gespeeld en waren we ver van de goal af. Ook gedurfd te voetballen, dat is denk ik het belangrijkste in zo een uitwedstrijd. We hadden wel een paar goals mogen maken.”

Perspectief om door te gaan

De Jong weet niet goed wat hij in de Champions League moet verwachten. “Dat weten wij natuurlijk ook niet heel goed. Voor mij persoonlijk wordt het de eerste keer en voor heel veel andere ook inderdaad. Dan moet je je met die ploegen meten en dan zie je vanzelf waar je staat. Ik denk dat we een heel goed team hebben.” De Jong is duidelijk over welke tegenstanders hij hoopt te treffen. “Ik hoop dat we in een poule komen waarin we perspectief hebben om door te gaan.”