© Proshots

Ajax trok zondag in de thuiswedstrijd tegen PSV de overwinning over te streep. De Amsterdammers stonden met 1-0 voor, kregen een rode kaart, zagen PSV op gelijke hoogte komen, maar trokken alsnog aan het langste eind. Een belangrijke overwinning, zo weet Frenkie de Jong. “We zijn zeker blij met de overwinning, maar we zijn er nog lang niet”, aldus De Jong tegenover de camera’s van Fox Sports.

Opluchting

“We waren blij in de kleedkamer”, zo omschrijft De Jong de huidige sfeer. “Er overheerste ook wel opluchting, want het zag er niet naar uit na de rode kaart en gelijkmaker. Gelukkig kregen we die penalty, dat hielp ons weer. Of we de penalty verdiende? Ik weet niet of het er één was. Ik heb het niet gezien. Ik dacht het overigens wel, want hij laat zijn voet hangen en Neres valt er overheen. Dan neem je als verdediger risico.”

Rode kaart

In de tweede helft kreeg Mazraoui de rode kaart, nadat hij met een hoog been inkwam op zijn tegenstander. Een domper voor het team van Ten Hag. “We kregen die rode kaart, dus besloten het compact te gaan houden. En vervolgens krijg je direct na de rode kaart de 1-1. Dat is wel even een teleurstelling. Daarna had PSV een fase dat het aandrong voor de 1-2. Toen kregen we uit het niets aan penalty.”

Eigen spel

Hoewel De Jong altijd redelijk kritisch op zichzelf is, was hij na de wedstrijd tegen PSV enigszins tevreden. “De eerste helft heb ik redelijk goed gespeeld. De tweede helft ben ik weinig in het stuk voorgekomen, maar dat weet je als je de rode kaart krijgt. Dan worden gewoon andere dingen gevraagd. Ik ben vooral heel blij dat we als team gewonnen hebben.”