Frenkie de Jong kon bij FC Barcelona met rugnummer 14 gaan spelen, maar de middenvelder heeft hiervoor bedankt, zo weet Mundo Deportivo. De grote zomeraankoop van de Catalanen wil niet vergeleken worden met Johan Cruijff en denkt dat dit rugnummer extra druk met zich mee zou brengen.

Afgelopen seizoen speelde aanvaller Malcom met nummer 14 en de club vroeg of De Jong dit nummer wilde overnemen. Die gaf echter de voorkeur aan 21, het rugnummer dat hij ook bij Ajax en Oranje droeg. “Ik voel me fijn bij dat nummer”, zei De Jong onlangs tegen Voetbal International. “Ik zou heel makkelijk met een ander nummer kunnen spelen, hoor, daar niet van, alleen is het wel leuk dat het ook een bepaalde herkenbaarheid geeft voor de mensen.”

Ook heeft zijn rugnummer een bijzondere betekenis voor De Jong. “Ik heb mijn hele familie meegenomen naar mijn presentatie in Barcelona, behalve mijn opa Hans de Jong, mijn vaders vader. Hij is overleden en was op de 21ste jarig. Onbewust is het ook een soort eerbetoon. Hij was een enorme voetbalfan. Ik vind het erg dat hij dit niet kon meemaken en des te blijer ben ik dat de rest van mijn familie er wél bij is geweest.”

Er is veel te doen geweest over het shirt van FC Barcelona van komend seizoen. Zo zijn de verticale banen die traditiegetrouw op het shirt stonden, vervangen voor blokken. Ondanks de verdeelde reacties zal dit dus het shirt worden waarin Frenkie de Jong komend seizoen schittert. Kun je het shirt wel waarderen? Bestel ‘m dan hier!