Ajax-aanvoerder Siem de Jong pikte weer een doelpuntje mee. Tegenover de camera’s van Eredivisie Live geeft hij aan dat hij tevreden is met de overwinning op PEC Zwolle (2-4). “Ik denk dat we goed speelden, alleen moeten we slimmer omgaan met de kansen”, aldus De Jong.

De twee tegengoals waren onnodig. Volgens De Jong wilde Ajax tegen het einde de wedstrijd rustig controleren. “Helaas iets te rustig. De tweede goal viel uit het niets. Dan gaan ze toch een beetje hopen en moet je extra kracht geven. Je moet dan slim zijn.” De eerste helft was er nog niks aan de hand. “We hebben geen kans weggegeven in de eerste helft. Positiespel was goed alleen de laatste steekbal moet ook goed zijn.”

Voor De Jong, die twee keer scoorde op bezoek bij Manchester City, is het een goede week geweest. “Het is jammer dat we het tegen City niet hebben volgehouden. Vandaag hebben we het gelukkig goed gedaan na een Champions League-wedstrijd”, zegt de aanvoerder.

De goede vorm van Siem de Jong is ook opgevallen bij bondscoach Louis van Gaal. De Jong weet dat hij dicht tegen de selectie van Oranje aanzit. “Ik had het ook niet verwacht. Het is jammer dat ik er niet bij zit. Ik blijf mijn best doen”, besluit de Ajacied.