Na een matige eerste helft tegen AZ, speelde Ajax een zeer sterk begin van de tweede helft. Tot de rode kaart van Ricardo van Rhijn. “Dan draait het om”, was de reactie van aanvoerder Siem de Jong tegenover FoxSports. De Jong heeft twijfels of de rode kaart terecht was. “Hij pakte hem heel licht vast, weet niet of het terecht was.” Of dat het was of niet, is hij vrij duidelijk: “Het is zonde om de wedstrijd zo te doen kantelen.”

In de eerste helft had AZ controle over de wedstrijd. “Zij speelden opportunistisch.” Desondanks kwam Ajax op 1-0. “Daarna hadden we een hele grote kans met Bojan.” De breedtepass van de Spanjaard werd echter nipt weggewerkt. “Jammer dat die er niet in ging. Daarna zijn we de tweede helft goed begonnen. Zij konden de bal niet goed naar voren brengen en wij scoren een goede goal. We hadden het gevoel dat we de baas waren.”

Na de rode kaart kwam Ajax, op een paar kleine kansen na, niet meer in het spelbeeld. “We konden geen druk zetten en niets meer creëren. Het kost heel veel kracht om druk te blijven zetten. Zeker als je met tien man speelt”, waren de duidelijke woorden van een zichtbaar balende Siem de Jong.