Nieuwe ronde, nieuwe kansen, dat geldt natuurlijk ook voor Ajax in het nieuwe seizoen. De dubbel werd afgelopen seizoen natuurlijk met veel plezier gevierd, maar er was ook de teleurstelling van de uitschakeling in de poulefase van de Champions League en daarna de uitschakeling in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma. 

In het nieuwe seizoen komt Ajax opnieuw uit in de groepsfase van de Champions League en zal de dubbel wederom op het wensenlijstje staan. Begin augustus is de Johan Cruijff schaal de eerste prijs die gewonnen kan worden. Wat zijn volgens bookmakers op websites als Kelbet de kansen van Ajax in zowel de competitie als de andere toernooien?

Johan Cruijff Schaal

Zoals gezegd is de Johan Cruijff Schaal begin augustus de eerste prijs die Ajax kan pakken. De wedstrijd tussen de bekerwinnaar en de landskampioen (of zoals dit jaar de nummer twee), wordt gespeeld in de Johan Cruijff ArenA tussen Ajax en PSV. De Eindhovense ploeg roerde zich tot nu toe al flink op de transfermarkt en heeft daarmee een behoorlijke metamorfose ondergaan. Tegen Galatasaray liet PSV twee goede duels zien, de vraag is wat dit waard is voor komend seizoen. De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal is de eerste krachtmeting tussen beide ploegen. 

De KNVB Beker

Afgelopen seizoen won Ajax de dubbel door naast het kampioenschap ook de KNVB beker te winnen. In de finale was Ajax te sterk voor Vitesse, maar vooral de weg naar de finale was ronduit indrukwekkend te noemen. Met overwinningen tegen achtereenvolgens FC Utrecht, AZ, PSV en SC Heerenveen was Ajax absoluut de verdiende winnaar. Ook voor het komende seizoen is de Amsterdamse ploeg uiteraard de favoriet. In de beker zijn er echter altijd verrassingen, dus Ajax zal geen moment mogen verslappen. 

De Eredivisie

Ook in de competitie zal Ajax weer de favoriet zijn voor de titel. Zo groot als afgelopen seizoen zal het verschil waarschijnlijk echter niet worden. Ajax was oppermachtig en liet PSV (16 punten), AZ (17 punten), Vitesse (27 punten) en Feyenoord (29 punten) ruim achter zich. 

Halverwege leek de competitie nog een stuk spannende te worden, maar na ‘Super Januari’ liep Ajax in rap tempo weg bij de concurrentie. Hoe zal het komend jaar gaan?

Champions League

Het was afgeopen seizoen niet alleen maar hosanna in Amsterdam. In de Champions League werd de club uitgeschakeld in een poule met Liverpool en Atalanta. Hierdoor was de Europa League de troostprijs na de winterstop. Hierin werden wel achtereenvolgens Lille en Young Boys uitgeschakeld, maar in de kwartfinale was AS Roma te sterk.

Komend seizoen wil Ajax niks liever dan weer eens overwinteren in de Champions League. Dat zal echter niet makkelijk worden, want Ajax is ingedeeld in pot 3. Dat betekent dat er twee sterke teams uit pot 1 en 2 geloot zullen worden. De Amsterdammers moeten dus hopen op een iets mindere tegenstander uit één van deze potten of enorm boven zichzelf uitstijgen.