© Proshots

Matthijs de Ligt is druk bezig om te herstellen van scheurtje in zijn bovenbeen. Door zijn blessure miste hij de wedstrijd van Jong Ajax tegen Fortuna Sittard (gisteren) en Ajax O19 tegen Juventus (vandaag). “Ik had wellicht in uiterste nood kunnen spelen, bij wijze van spreken op zeventig procent. In overleg met de medische staf hebben we daar van afgezien. Ten eerste zouden we het risico op verergering hebben genomen, en daarbij vind ik dat ik het ten opzichte van mijn teamgenoten niet kan maken om niet voluit te kunnen gaan”, zo schrijft hij in zijn blog op Ajax.nl.

Volgens De Ligt is er weinig verschil tussen de Eredivisie en de Jupiler League. “Het blijven wedstrijden waarin je moet presteren. Alleen de media-aandacht in de Jupiler League is wat minder. In de Eredivisie is dat toch anders. Een heisa wil ik het niet noemen, maar zeker als speler van Ajax komt er veel op je af.”

Met de media-aandacht heeft hij geen problemen. “Ik weet dat het erbij hoort. Soms wordt er positief over je geschreven, en soms negatief. Ik ben zelf ook vrij actief op social media, dus ik krijg wel het een en ander mee. Je ontkomt er simpelweg niet aan. Maar ik laat me er niet door beïnvloeden. Uiteindelijk moet je gewoon doen wat de trainer van jou vraagt. Door met zijn feedback aan de slag te gaan word je een betere speler.”