Voor Matthijs de Ligt waren het hectische dagen deze week. De verdediger stapte definitief over van Ajax naar Juventus en werd vrijdag gepresenteerd. “Dat voelt apart. Ik ben nog steeds een Ajacied, maar speel niet meer voor Ajax. Tegelijkertijd voelt het ook als een fantastische nieuwe uitdaging. Dit wilde ik ook”, laat hij vlak na de presentatie weten aan het Algemeen Dagblad.

Extra druk door het gigantische transferbedrag voelt het talent niet. “Druk niet, die is er altijd bij dit soort clubs. En een transfersom is maar een gegeven. Bij zulke grote clubs als Juventus spelen die prijskaartjes geen rol.”

De Ligt kopte Ajax in Turijn naar de halve finale van de Champions League. Iets waardoor hij met een goed gevoel binnenkomt. “Natuurlijk is het lekker om binnen te komen na het seizoen met Ajax, onder meer met de wedstrijd hier in Turijn. Maar dat is het verleden en zal niet meer tellen als ik hier op het veld sta. Juventus heeft veel goede verdedigers, we zullen allemaal aan de bak moeten.”

De Ligt: “Heb het shirt altijd met veel trots gedragen”