Matthijs de Ligt staat dinsdagavond tegenover Romelu Lukaku in de oefeninterland van tegen Nederlands elftal met België. De Ajacied kijkt uit naar de ontmoeting met de spits van Manchester United, op wie geen maat staat bij de Rode Duivels.

“Dat wordt een heel mooie uitdaging”, zegt De Ligt in De Telegraaf over de aanvaller die 28 keer scoorde in zijn laatste 26 interlands. “Lukaku is groot, sterk en heel snel: ik speelde nog niet vaak tegen zo’n type. Het maximale zal van me worden gevraagd en ik verheug me daar op. Hoe beter de tegenstander, des te mooier.”

De 19-jarige verdediger zegt zich goed voor te bereiden op zijn duels. “Dan kijk ik op YouTube extra beelden om een zo goed mogelijk idee te krijgen van hoe een spits beweegt en positie kiest. Van spitsen uit de Eredivisie krijgen we beelden van de technische staf van Ajax, daar zijn meestal niet veel beelden van op internet.”

“Maar bij dit soort spelers van de buitencategorie kijk ik ook altijd zelf nog even. Lewandowski en Lacazette vond ik heel goed, Lukaku behoort ook zeker tot die categorie”, aldus De Ligt, die tegen België alweer zijn elfde interland speelt.

‘Denk dat ik één van de jongens ben die toekomst Oranje moeten vormen’