Ronald Koeman verwacht dat Matthijs de Ligt binnen een paar jaar de beste centrale verdediger van de wereld is. Tegenover Catalunya Radio prijst de bondscoach van Oranje de voetballende en tactische kwaliteiten van de aanvoerder van Ajax.

In gesprek met de Catalaanse radiozender vertelt Koeman over talenten De Ligt en Frenkie de Jong. “De Ligt is negentien jaar en jonger dan De Jong. Hij speelt op een belangrijke plek en is nu al aanvoerder”, begint hij zijn lofzang. “Hij is een speler van de Ajax-school, wat vergelijkbaar is met die van FC Barcelona. Dat betekent dat hij veel voetballende en tactische kwaliteiten heeft.”

Volgens Koeman gaat de ontwikkeling van De Ligt zo hard dat hij zal gaan uitgroeien tot een van de grootste spelers. “Ik denk dat hij binnen een paar jaar de beste centrale verdediger ter wereld is.” Ook over Frenkie de Jong is de bondscoach zeer goed te spreken, al heeft hij nog wel een puntje van kritiek. “Zijn aanvallende spel kan nog wel beter, vooral zijn eindpass en schoten buiten de zestien.”