© Proshots

Ajax heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. De Amsterdammers wonnen met 0-2 van AEK Athene, dat een klein half uur met tien man speelde. De Ligt is erg blij met de overwinning op de Grieken. “We hadden de hele wedstrijd de controle. We hebben bijna geen kans gehad en de 0-1 was de sleutel naar meer, plus de rode kaart natuurlijk”, zegt hij tegen Ajax TV.

Strijden voor elke meter

De ploeg van Ten Hag liet dinsdagavond eens temeer zien dat het niet goed hoeft te spelen om te winnen. “We zijn een goed team, denk ik. We hebben goede individuele spelers en zijn daarnaast een echt team. Buiten het goede voetbal om hebben we vandaag laten zien dat we kunnen strijden voor elke meter. Dat is in dit soort wedstrijden cruciaal.”

Feest in kleedkamer

Door de overwintering in de Champions League brak er een waar feest los in de kleedkamer. “Er was heel veel blijdschap natuurlijk. Het is natuurlijk lang geleden dat we de knock-outfase hebben bereikt. We zijn heel blij en trots op het team. En we willen zo doorgaan.” De spelers, staf en betrokkenen gingen ook nog met elkaar op de foto. “Gewoon met z’n allen met iedereen die erbij betrokken is. We hebben ook gezegd dat we nog door moeten, want er komt nog een wedstrijd die heel belangrijk is. We zijn heel blij.”

Eerste plaats poule

“De overwintering geeft vertrouwen, het idee dat je goed bezig is. We zijn nu geplaatst voor de volgende ronde en dat is alleen maar goed voor het team.” Maar klaar is Ajax nog niet in de poulefase. Bij een overwinning in de Johan Cruijff Arena op Bayern München wordt Ajax namelijk eerste in de poule, waardoor het de ‘sterkste’ tegenstanders ontloopt. “Er komt nog een wedstrijd en dat zal heel spannend worden. We kunnen namelijk eerste worden en daar gaan we zeker volle bak voor.”