© Proshots

Afgelopen zondag speelde Matthijs de Ligt zijn zeventiende wedstrijd in het eerste van Ajax. Dit nadat zaterdag bondscoach Danny Blind de 17-jarige verdediger had opgeroepen voor het Nederlands elftal. In de wedstrijd tegen Excelsior ging de jonge verdediger in de fout, waardoor Mike van Duinen de enige treffer van de Rotterdammers kon scoren. Na de wedstrijd sprak Foxsports met De Ligt.

“Ja, ik weet niet hoe het kwam,” begint de verdediger, “het was een slecht moment van me. Natuurlijk, het is klote. Maar je kan in het moment blijven hangen maar je moet door, je hebt nog 70 minuten te voetballen. Daarna heb ik geprobeerd om zo goed mogelijk door te gaan en er het beste uit te halen, helaas was dat niet voldoende.”

Nadat er gevraagd werd waar het misging aan Ajax-zijde is De Ligt eerlijk: “Aan onszelf. We hadden een te laag tempo, zij konden alles belopen we waren slordig aan de bal en dan wordt het lastig voetballen. Dat heeft ons de das omgedaan…” Ook gaf De Ligt, net zoals Klaassen, aan dat als er zo wordt gevoetbald er niet aan een kampioenschap gedacht moet worden.