Matthijs de Ligt ziet een groot verschil met vorig seizoen. Ajax is er volgens de aanvoerder op veel punten op vooruitgegaan. Al vond hij dat de Amsterdammers ook vorig seizoen een sterke selectie hadden. “Justin Kluivert is weggegaan, daar zijn Dusan Tadic, Daley Blind en Zakaria Labyad voor teruggekomen. En iedereen is een jaartje ouder geworden. De aankopen zijn een kwaliteitsimpuls, waardoor de jongens die er al waren ook beter gaan spelen”, vertelt De Ligt in een interview met De Telegraaf.

Heel groot verschil

De komst van Blind en Tadic zorgden niet alleen voor meer kwaliteit op het veld, ze zijn ook nog eens heel belangrijk binnen de spelersgroep. “Zij willen altijd blijven gaan. Op trainingen en in de wedstrijden. En dat vuurtje slaat over op de rest van de selectie, want je ziet ook dat Ziyech er volledig in meegaat. We hebben met z’n allen uitgesproken dat we het dit jaar moeten doen, dat we met z’n allen de focus moeten hebben. En dan is die vechtlust ongelofelijk belangrijk. Ik vind het een heel groot verschil met vorig jaar. Het is duidelijk dat er jongens bij zijn gekomen die weten wat er wordt gevraagd.”

Ervaring en kwaliteit

De Ligt vindt ook dat de ervaring van Blind en Tadic de andere spelers beter kunnen maken. “Daley en Dusan voegen met hun ervaring zo veel toe. Maar ook Hakim Ziyech als relatief jonge routinier. Al denk ik wel dat kwaliteit uiteindelijk bepalend is. Daarom is het ook zo mooi dat Daley, Dusan en Hakim en alle jongens die hier al een tijdje spelen dat beide hebben.”

‘Ajax moet razendsnel met serieus signaal richting Ziyech komen’