FC Barcelona wil de selectie graag verjongen, en heeft als belangrijk onderdeel van het ‘Plan Renove’ het Ajax-tweetal Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong in gedachten, zo meldt El Mundo Deportivo.

De 18-jarige De Ligt en de 20-jarige De Jong zouden inmiddels al tientallen keren bekeken zijn door scouts van de Catalanen en het contact met Ajax zou al gelegd zijn. Omdat de twee Ajacieden door meer Europese topclubs worden begeerd, zou Barcelona snel willen gaan toeslaan. Hierbij bestaat de kans dat het tweetal deze zomer wordt vastgelegd, om ze vervolgens nog een tijdje bij Ajax te stallen.

Het is de bedoeling dat De Ligt, die wordt omschreven als lange, krachtige centrumverdediger, op termijn Gerard Piqué gaat opvolgen. De Jong wordt geroemd om zijn passing en spectaculaire techniek, en het feit dat hij zelfs in het centrum van de verdediging kan spelen. Ajax zou zelf al op de hoogte zijn van de Catalaanse interesse en ook de twee spelers zijn enthousiast over een overgang naar de Spaanse grootmacht.