Matthijs de Ligt is trots op de huidige prestaties dit seizoen. Vooral in Europa doet Ajax het vooralsnog geweldig. Overwintering in de UEFA Champions League is heel dichtbij. “Na de koppeling aan Bayern München denk je toch dat de tweede plaats het hoogst haalbare is, maar ik denk dat we dit seizoen zelfs onszelf soms verrassen. Ik bedoel, acht punten na vier wedstrijden. Wie had dat gedacht? We zijn goed bezig, moeten zo doorgaan en zorgen dat we er tegen AEK weer staan”, laat de aanvoerder van Ajax weten in gesprek met De Telegraaf.

Groepswinst

“Als we winnen van AEK hebben we elf punten. En als Bayern Benfica verslaat, dan hebben zij er dertien. In dat geval kunnen we de laatste wedstrijd, thuis tegen Bayern, vol voor de groepswinst gaan. Waarom zou dat niet kunnen?”, vervolgt hij.

Een ‘echt team’

Ajax knokte zich in Portugal terug in een – voor de Amsterdammers – mindere wedstrijd. “Dat is onze kracht. We strijden voor elkaar en als je ziet hoe we de laatste minuten voor elkaar vechten. Dat is echt heel belangrijk. Uiteindelijk trekken we het gelijkspel over de streep en dat voelt goed. De laatste keer dat Ajax door is gegaan in de Champions League was in 2005/2006. Dat zegt genoeg over het hoge niveau van dit toernooi. We zijn nu zo dichtbij, we moeten het gewoon halen nu.”

Ajax mist knock-outfase alleen in theorie: ‘98% kans op volgende ronde’