© Proshots

Ajax verspeelde zondag twee dure punten in strijd om de eerste plek in de Eredivisie. Eerder op de middag speelde PSV et 2-2 gelijk tegen FC Emmen, waardoor Ajax eerste kon worden. Na een redelijke eerste helft vergooide Ajax de wedstrijd na rust, waardoor het duel in 4-4 eindigde. Matthijs de Ligt baalt enorm van het onnodige puntenverlies. “Er zijn hele harde woorden gevallen en iedereen is hier goed ziek van. Vooral over de slapheid hoe we begonnen na rust. We staan 3-1 voor bij de rust en dan beginnen we ontzettend slap aan de tweede helft. Binnen tien minuten scoorden ze twee keer. Dat mag ons gewoon niet gebeuren”, laat hij weten aan FOX Sports.

Restverdediging

“We verloren de bal vaak te slordig op plekken waar dat eigenlijk niet mag. Ook het korte dekken had beter gekund. Ze hadden te veel ruimte op onze helft. De restverdediging stond bij ons niet goed”, vervolgt de aanvoerder. “We scoren dan de 4-3 en – hoe slecht het ook was de tweede helft – dan moet je de winst gewoon over de streep trekken. Als dat niet lukt dan is dat gewoon heel slecht. Dat kunnen we onszelf alleen maar kwalijk nemen.”

Komende donderdag staat voor Ajax de bekerwedstrijd tegen Heerenveen op het programma, waarna zondag de Klassieker in De Kuip op het programma staat. “Uiteindelijk komen wij nu het minst uit het weekend van ons twee (Ajax en PSV, red.). Nu moeten we onze rug gaan rechten en donderdag hebben we iets recht te zetten. Ook wacht zondag de Klassieker natuurlijk, dus hoe moeilijk het ook is we moeten nu verder.”

Ajax speelt gelijk tegen SC Heerenveen: 4-4