Ajax speelde zaterdag teleurstellend met 1-1 gelijk tegen Heracles Almelo. Dinsdag boekten de Ajacieden een zeer overtuigende zege op Standard Luik. Matthijs de Ligt is blij dat Ajax het gelijkspel van afgelopen weekend redelijk goed van zich af heeft kunnen spelen. “We hebben zaterdag natuurlijk gelijkgespeeld en de enige manier om daar een antwoord te geven, was op deze manier. En ik denk dat we dat goed gedaan hebben. Het is extra lekker dat je dan doorgaat naar de volgende ronde”, laat de aanvoerder van Ajax weten voor de camera van Voetbal International.

“We hebben nu zes wedstrijden gespeeld, waarvan we er vier gewonnen hebben en twee gelijk. Natuurlijk mag je tegen Heracles niet gelijkspelen in eigen huis. Je kan nu nog wel stellen dat we wisselvallig zijn, maar we hebben nu twee voorrondes overleeft”, vervolgt hij. “Het seizoen is nog lang en elke wedstrijd moeten we benaderen als een finale. Dat zal zaterdag niet anders zijn.”

De Ligt wilt Ajax de komende wedstrijden zien spelen zoals tegen Luik. “Standard had moeite met onze druk en dan zie je dat we gewoon een heel goed en energiek elftal hebben. We kunnen tegenstanders kapot spelen en dat hebben we vanavond kunnen zien.”