Matthijs de Ligt is de één na best betaalde speler in de Serie A. De 20-jarige verdediger van Juventus en het Nederlands elftal hoeft alleen Cristiano Ronaldo voor zich te dulden. Dit blijkt uit de salariscijfers van alle voetballers in de Italiaanse competitie die La Gazzetta dello Sport jaarlijks publiceert.

De stopper, die afgelopen zomer voor een bedrag van 75 miljoen euro de stap van Ajax naar la Vecchia Signora maakte, is jaarlijks verzekerd van acht miljoen euro, een bedrag dat met bonussen nog eens met vier miljoen euro per seizoen kan oplopen. Daarmee zit De Ligt nog altijd op gepaste afstand van het salaris van ploeggenoot Cristiano Ronaldo, doe maar liefst 31 miljoen euro per seizoen opstrijkt.

Ook plek drie tot en met vijf worden met Gonzalo Higuaín (7,5 miljoen), Paulo Dybala (7,3 miljoen) en Aaron Ramsey (7 miljoen) bezet door spelers van Juve. De andere oud-Ajacieden moeten het met een stuk minder doen. Justin Kluivert ontvangt bij Roma 1,8 miljoen euro per seizoen, Mitchell Dijks en Stefano Denswil krijgen bij Bologna beiden 800.000 euro per jaar. Lasse Schöne is bij Genoa de best betaalde speler met 1,5 miljoen euro.