Ajax won zondagmiddag eenvoudig van Fortuna Sittard. De Amsterdammers wisten net als tegen Real Madrid eerder deze week vier keer het net te vinden. Matthijs de Ligt kijkt al met al met een goed gevoel terug op de makkelijke middag van Ajax. “We zijn met deze zege weer dichter bij PSV gekomen en ook qua doelpunten ingelopen. Dan kan je inderdaad spreken over een professionele overwinning”, laat de aanvoerder weten aan FOX Sports.

Minder intensief

De wedstrijd kabbelde zondag in een rustig tempo voort. Op zich begrijpelijk met de prestatie van afgelopen dinsdag in de benen. “Het is ook een andere wedstrijd dan in Madrid. Veel minder intensief. Daar moesten we harder lopen en werken, terwijl we vandaag constant de bal hadden. Dat is natuurlijk anders.”

“Misschien speelde de zware wedstrijd van dinsdag mee, maar zelf denk ik eigenlijk van niet. De tweede helft was minder intensief, maar scoren nog wel twee keer”, vervolgt hij. “Dat hadden er veel meer kunnen zijn. Met 4-0 mag je niet klagen, maar er zat misschien nog wel meer in.”

Ajax wint na de galavoorstelling tegen Real vrij gemakkelijk van Fortuna Sittard