Matthijs de Ligt kijkt uit naar zijn derde Klassieker. Na de overwinning op Benfica in de Champions League bereiden de Amsterdammers zich nu voor op de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. “De overwinning tegen Benfica is lekker. En we gaan de Klassieker met vertrouwen tegemoet. Er zijn genoeg dingen die beter konden tegen Benfica”, laat hij weten aan Ajax TV.

“In de beginfase gaven we te makkelijk een counter weg. Dat soort dingen mogen niet gebeuren, zeker niet op dat niveau”, vervolgt de aanvoerder. “Nu werd het niet afgestraft, maar het kan zomaar zijn dat het in een wedstrijd wel een keer wordt afgestraft. Dat hebben we met elkaar bekeken. Nu kijken we hoe Feyenoord speelt en hoe we daar tegen gaan spelen.”

Euforie

Hoe blij iedereen ook was na de tweede overwinning in de Champions League wil De Ligt niet dat de euforie doorslaat. “De euforie mag niet omslaan in onderschatting of arrogantie. We moeten altijd honderd procent zijn om een wedstrijd te winnen. Al helemaal in een wedstrijd als de Klassieker. Want we moeten gewoon alles gaan geven. Als groep hebben we dat goed onder controle, dus dat komt wel goed. Het is een hele mooie wedstrijd. We moeten winnen om in het spoor te blijven van PSV.”

Klassieker

In de jeugd speelde de verdediger al veel Klassiekers, waaronder de kampioenswedstrijd in de C1 (O15). “Mijn mooiste Klassieker was in de C1, denk ik. Het was de beslissingswedstrijd voor het kampioenschap. We kwamen al snel 2-0 achter en stonden op een gegeven moment met 9 man te spelen, maar uiteindelijk wonnen we ‘m met 3-2. Vraag niet hoe, maar het gebeurde. Dat was de mooiste.”

Dolberg: “Erop gebrand om ons te laten zien en te winnen”