© Proshots

Aanvoerder Matthijs de Ligt stond zaterdagavond weer in het elftal. De verdediger moest de wedstrijden tegen AEK Athene en PSV aan zich voorbij laten gaan, maar stond tegen Fortuna Sittard weer in de basis. “Ik voel me goed en heb geen last van mijn knie gehad”, aldus De Ligt tegen FOX Sports.

Lastige wedstrijd

“Ik denk dat je het jezelf moeilijk maakt”, zo begint De Ligt. “Dat is denk ik de les van vandaag. Je komt in de eerste helft een aantal keren goed door tot de zestien, maar daar stopte het. Dat was denk ik het manco van vandaag. We wilden allemaal de beslissende pass geven en hadden niet het overzicht om de simpele dingen te doen rond die eindfase. Dan houd je Fortuna in de wedstrijd.”

Tweede helft

In de tweede helft besloot Ten Hag in te grijpen. Hij haalde Huntelaar naar de kant en zette Dolberg in de ploeg. De Deen maakte na een paar minuten al het eerste doelpunt. “Kasper valt inderdaad goed en gretig in. Het is gewoon belangrijk dat je ook mensen op de bank hebt die het verschil kunnen maken. Vandaag scoort hij voor ons na rust gelijk de 1-0. Dat is voor ons prettig.” Toch kreeg Ajax het nog lastig. De Amsterdammers mochten blij zijn met Onana, die een aantal prachtige reddingen had. “Hij pakte zeker een paar goede ballen. Dat mag niet gebeuren als team en dat gebeurt, maar gelukkig hebben we een goede keeper op doel staan die daar ook voor staat.”

Bayern München

Aankomende dinsdagavond speelt Ajax weer in de Champions League, dan tegen Bayern München. “Elke wedstrijd is weer anders. Je kunt tegen Fortuna Sittard matig spelen en tegen Bayern goed. Ik denk dat we het wedstrijd voor wedstrijd moeten bekijken. We weten van onszelf wat we kunnen en moeten met vertrouwen spelen. Ik denk dat we dat vandaag bij fases hebben gedaan, maar ook hebben nagelaten. Dat is iets wat we tegen Bayern München mee moeten nemen.”