© Proshots

Matthijs De Ligt kijkt met een tevreden gevoel terug op de thuiswedstrijd tegen Dinamo Kiev. Ajax won met 3-1 door doelpunten van Van de Beek, Ziyech en Tadic. “Ik denk dat we een goede uitgangspositie hebben, maar we zijn er nog niet”, aldus De Ligt in een interview met Veronica.

Kleedkamer

Ook in de kleedkamer werd positief gesproken over de wedstrijd. “We zeiden dat we een goed resultaat geboekt hebben, maar dat we er nog niet zijn. We mogen tevreden terugkijken, maar het belangrijkste is weer de volgende wedstrijd en daarna pas weer Kiev.”

Mindere periode

Ajax leek na de 1-0 voetballend minder te worden, maar De Ligt is het daar niet mee eens. “Ik had eigenlijk het gevoel dat we na de 1-0 ook goed voetbalden. We hielden gelijk de druk erop en we kregen kansen. Toen kwam eigenlijk twee keer een kans uit standaardsituaties.” De Ligt was bij de 1-1 zijn man kwijt. “Hij stond inderdaad ver van me af. We hebben het besproken en de tweede helft ging Frenkie ook wat meer naar rechts staan, waardoor die lijn afgedekt wordt. Dat hebben we de tweede helft goed opgepakt.”

Controle

“We wisten de wedstrijd vooral de eerste helft en in het begin van de tweede helft te controleren”, zo gaat De Ligt verder. “Aan het eind liepen we te veel naar achter en lieten we Dinamo Kiev het spel maken. We kregen niet meer de druk op de bal die we wilden. En als we de bal hadden, dan waren we hem weer snel kwijt.”