Matthijs de Ligt kijkt met veel plezier en trots terug op zijn loopbaan bij Ajax. De verdediger speelde in totaal 10 jaar in het wit-rood-wit. “Ik heb hier geweldige jaren gehad. Ik heb hier tien jaar gespeeld, waarvan zeven in de jeugd en drie in het eerste. Ik heb altijd met veel trots het shirt gedragen en mogen dragen. Helaas – toch helaas ja – is het nu tijd om een volgende stap in mijn carrière en mijn leven te nemen”, laat hij weten aan Ajax TV.

“Ik ben van jongs af aan al fan van de Italiaanse manier van verdedigen en veel van mijn voorbeelden zijn Italiaans, zoals onder andere Nesta en Maldini”, vervolgt hij over zijn keuze voor Juventus. “Ik ben verliefd geraakt op de Italiaanse manier van verdedigen. Het was wel een moeilijke keuze, want er waren meerdere opties. Je moet vooral kijken naar wat het beste is voor jezelf. En wat bij mij erg meespeelde was de speeltijd en het vertrouwen. Juventus wilde mij heel graag hebben.”

Dankbaar

Het laatste seizoen van De Ligt bij Ajax was fantastisch. Met de club won hij de landstitel, de beker en bereikte hij de halve finale van de Champions League. “Ik ben heel blij dat we het seizoen zo succesvol hebben kunnen afsluiten en ik ook Ajax wat heb kunnen teruggeven voor alle jaren dat ze mij hebben gesteund en gevormd tot de persoon en speler die ik nu ben. Daar ben ik Ajax heel erg dankbaar voor. Dat ik nu weg ga voor een grote transfersom is naast de titel ook belangrijk voor mij. Ajax kan wederom trots zijn op de jeugdopleiding en het traject voor jonge spelers bij de club.”

Ajax en Juventus melden akkoord over transfersom De Ligt